lørdag 16. oktober 2010

"Oliver and Oliver" romdestilleri


Pavol (th) fiksa omvisning på Oliver og Oliver, eit svært anerkjent romdestilleri i Den Dominikanske Republikk. Luis, i midten, var ein svært god guide. Kan nemne at ei flaske rom herfrå blir selt for rundt 100 dollar i butikken, og er altså ikkje meint å skulle blandast med cola!
Oliver og Oliver kjem opprinnelig frå Cuba, og har blanda rom i Santo Domingo i den DominikanskeRepublikk sidan 1997.
3000 tønner med rom er på lager, og 4000 nye er på vei.


Tapping, måling og gjennomlysing
Førebels blir alt gjort for hand. Her set arbeidarane på etikettane og vaskar flaskene. Legg merke til korleis damene justerer høgda på stolane. 

Pavol er svært interessert i rom, og har ein blog for spesielt interesserte  Dominicanrums.com
I desse tankane blir blir rommen oppbevart i 15 til 21 dagar etter den er ferdig i tønnene. 
Denne er av typen Cubaney 25, det er 1810 liter i tanken, med alkoholprosent 38. Denne er ikkje klar til å brukast enda. 

Destillering av rommen i maskina til høgre. Rommen blir destillert mange gongar. 

Vi fekk smake 6 forskjellige typer. Dei 4 til venstre i bakgrunnen er hovedlinja til Oliver og Oliver, dei tre til høgre er spesialrom, laga i forskjellige eikefat som tidligare har blitt brukt til anna produsksjon. Vi fekk smake to, ein der fata hadde blitt brukt til kirsebær og ein til whiskey.

Ein svært nøgd gjeng. Frå venstre Manuel, Pavol, Silje og eg.

Opthimus lagra i opptil 25 år. Desse har deretter blitt oppbevart i andre tønner i omlagt 6 mnd for å tilføre litt smak. 

Dyraste rommen, kostar rundt 100 dollar for ei flaske. 

Original rom laga på gamlemåten

Ein litt søtare rom, min favoritt

Laboratoriet der 5-6 ekspertar arbeidar for å lage best mulig miksing. Hemmeligheita bak god rom er visst ein god miks. Oliver sjølv er midt i klynga til venstre.

Nypakka rom klar for sending til Sør-Amerika

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar