Eg har hørt rykter om ein indisk restaurant her i landet, muligens den einaste i Santo Domingo, og at den skulle vere så utrulig bra. Channing, ein kollega av meg, tok initiativ og organiserte eit besøk dit. Restauranten heiter
Chatny og er i huset til kokkane. Dei har ei svært god
heimesida, om noken vil sjekke ut! Ein tek av seg skona i gangen og sit på madrasser på golvet. Det er berre plass til 10-12 folk, så der er ei veldig intim stemning. Vi fekk grundig introduksjon til kvar rett, samt historiar frå indisk historie. Vi såg nokre snuttar frå indiske bollywood-filmar, og høyrde på indisk musikk. Rett og slett ei utrulig herlig oppleving!
|
Fyrst fekk vi servert Mango Rose Lassi, ein yoghurtdrikk med mango, deretter fekk vi Chicken Samosa med Mango Chatny. |
|
Hovedretten bestod av basmatiris med Daal (linser i god saus), Aloo Bengan (grilla aubergine med potet, yoghurt og krydder), Chicken Tandoori, Daddel- og potet-raita (yoghurtsaus), samt Chappathi (lefse). Det var ingenting igjen i mine skåler etter maten. Nydelig godt! |
|
Ein av vertane viste oss korleis vi skulle ete med chappathi og med fingrane. Det er berre å blande saman linsene eller raitaen med risen, lage ein liten ball, og so skubbe den inn i munnen med tommelen. Jadda. Her er Dave og Aimee tydelig inspirerte! |
|
Natasha, Jenny, Kristen og Channing, også inspirerte. Desse er kollegaar av meg. |
|
Claudia, eg, JR og Dave, framfor den deilige oransje veggen. |
|
"Nebbet" hadde framleis mat igjen då dei fleste, og iallfall eg, var ferdige å ete. Her har han eit eller anna prosjekt på gong. |
|
Etter maten gjekk verten rundt med rosevatn så vi fekk vaska hendene våre. |
|
Desserten var Seviaan, med pistasje på toppen. Legg merke til rosebladet under skeia. |
|
Channing og Anja naut desserten. |
|
Heile gjengen samla. Frå venstre Aimee (DomRep), Dave (Puerto Rico), Natasha (England/ Hong Kong ++), Jenny (US), Kristen (US), Channing (US), Claudia (US), Anja (Tyskland), eg og JR (Noreg) |
Det er godt mulig vi tek turen innom ein gong til før vi stikk heim, for dette var ei herlig oppleving! Og det var utrulig godt å ete indisk mat igjen, noke eg ikkje har gjort på nesten 1 år.
Kjekk blogg Mari. Vi har kun hatt to indiske matopplevelser på turen, i Buenos Aires og San Francisco, men eg merke no at eg trenge ein ny opplevelse snarest :) Dette så digg ut! Kos deg masse den tida du har igjen, så ses vi forhåpentligvis igjen snart.
SvarSlettCathrine